Sport

Toertochten bij nieuwe fietsgroep

Den Helder – TFG (toerfietsgroep) Den Helder houdt zondag 1 maart een toertocht over het voormalige eiland Wieringen. De lengte van de tocht is 60 kilometer met een snelheid van 25 tot 30 kilometer per uur. TFG gaat op zondag 8 maart naar het Klimduin in Schoorl, de lengte daar is 70 kilometer. Onderweg is er bij beide tochten een koffiepauze.

Het vertrek op 1 en 8 maart is om 09.00 uur, vanaf het parkeerterrein aan de Doggersvaart, nabij de Rijksweg. Deze ritten, in het begin van het wegseizoen, zijn twee van de vele tochten die TFG Den Helder dit jaar rijdt. De afstanden lopen flink tot het maximum van een Monstertocht van 350 kilometer op zaterdag 20 juni. Daarna worden de afstanden van de ritten weer geleidelijk minder.

TFG Den Helder bestaat uit een heterogene groep enthousiaste, sportieve toer(race)fietsers. Het is opgericht nadat de toerafdeling van HRTC DOK eind 2019 ophield te bestaan. Gedurende het wegseizoen, worden in het weekend gezamenlijke prestatietochten vanuit Den Helder of een andere plaats in Nederland, waar tochten worden georganiseerd, gereden.

Bij TFG Den Helder staan alle ritten open voor iedere sportieve, helm dragende, fietser. Meefietsen? Informatie over de tochten via de groepsapp. Aanmelden voor de app op via cam.dekker@ziggo.nl.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button