Den Helder

Verkiezing leden voor de wijkcommissies

Adverentie

Den Helder – Tot 11 maart mogen huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV in vier wijken stemmen op nieuwe leden voor de wijkcommissies. Wijkcommissieleden komen op voor de belangen van de huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV. Begin april is de uitslag bekend en vindt de officiële installatiebijeenkomst van de wijkcommissies plaats.

Om de vier jaar kiezen de huurders uit kandidaat-leden hun nieuwe wijkcommissie uit. In elke commissie zitten maximaal vijf leden. Zijn er meer kandidaten dan plekken, dan vindt er een verkiezing plaats. Deze keer zijn er verkiezingen in de wijken: Stad binnen de Linie-oost, Stad binnen de Linie-west, Nieuw Den Helder-oost en De Schooten-west. De huurders in deze wijken ontvangen tussen 24 februari en 4 maart een stembiljet.

In de wijken Nieuw Den Helder-west + Huisduinen, De Schooten-oost, Julianadorp en Callantsoog hoeft niet gestemd te worden. Er zijn daar vijf of minder kandidaten voor de wijkcommissie. Alle kandidaten nemen dan automatisch plaats in de wijkcommissie.

Uitslag en planning
Na 11 maart wordt de verkiezing gesloten en de stemmen geteld. De vijf kandidaten met de meeste stemmen gaan de huurders vertegenwoordigen in hun wijk. Begin april vindt de installatiebijeenkomst plaats en worden de taken van de huidige wijkcommissies overgedragen. Stichting Huurdersbelang Den Helder publiceert de uitslag op haar website (www.shbdenhelder.nl).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button