112

Inbraakalarm voorkomt diefstal

Den Oever – Het zat inbreker(s) afgelopen zondagnacht 28 februari niet mee toen zij dachten enkele goederen uit een drietal loodsen te kunnen meenemen. Om ongeveer 02.30 uur ging bij één van de eigenaars bij zijn loods aan de Noordoeverdijk het alarm af. Hij heeft het afgezet en is in eerste instantie niet wezen kijken, omdat hij niet wist wie of wat hij zou aantreffen.

De volgende morgen bleek in een drietal loodsen te zijn ingebroken. Bij twee waren ramen ingegooid en waren de overheaddeuren open gezet. Bij de derde hadden zij enkele goederen klaargezet om mee te nemen, waaronder een buitenboordmotor en een lasapparaat.

Waarschijnlijk zijn de inbrekers in de nacht toch gestoord door het inbraakalarm en zijn gevlucht. Of de inbrekers te voet waren of met een vervoermiddel is niet bekend. Een voertuig moet ook opvallen, omdat een avondklok is ingesteld. Er zijn geen bloedsporen aangetroffen en hierdoor is de politie niet ter plaatse geweest. De gedupeerden doen later online aangifte.

Als iemand in de nacht van zaterdag op zondag 28 februari omstreeks 02.30 uur iets heeft gezien of gehoord kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000. Mocht iemand een camera hangen die wat heeft opgenomen is dat ook graag welkom bij de politie.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button