Sport

Mannen en vrouwen Den Helder verder onder dezelfde basketbalnaam

Den Helder – De basketbalvrouwen van Den Helder gaan komend seizoen onder dezelfde naam spelen als de mannenploeg. Dames Top Basketbal Den Helder wordt de Den Helder Suns. Het blijven wel twee verschillende organisaties met gescheiden begrotingen en elk een eigen bestuur, maar wel met één gezicht naar buiten toetredend.

Voor de mannen van Den Helder verandert er niet veel, zij dragen namelijk al de naam Den Helder Suns. De vrouwen zien hun naam nu verdwijnen, al blijft Den Helder wel een belangrijk onderdeel van de naam. Door het dragen van één gedeelde naam hopen beide organisaties te profiteren van een gemeenschappelijk uitstraling. Ook voor de fans zal het nu duidelijker zijn dat de basketbalstad van Nederland zowel een team bij de mannen, als bij de vrouwen heeft.

Geen financiële noodzaak
Er is geen financiële noodzaak, maar uiteraard kunnen er met deze samenwerking wel gezamenlijke investeringen gedaan worden. Ook het product basketbal kan naar partners en sponsoren beter verkocht worden. Er zijn vooralsnog geen plannen om helemaal te fuseren en er één organisatie van te maken met één bestuur. “Beide teams hebben hun eigen schare aan fans en hun eigen gezicht en dat moet zo blijven”, aldus bestuurslid Dave de Ronde van de vrouwen.

Wat de naamswijziging naar de Suns betreft hoopt coach Mario Bennes wel dat zijn vrouwen niet als voorwedstrijd van de mannen gaan dienen. “Het zou beter zijn als bijvoorbeeld de vrouwen om drie uur in de middag spelen en de mannen dan in de avond,” zegt Bennes, die nog niet weet of hij volgend jaar nog de coach is van de vrouwen van Den Helder. “Ik heb een eenjarig contract en heb het prima naar mijn zin, dus we zullen wel zien wat het wordt. Eerst maar zelfs kampioen worden, dat praat wat eenvoudiger.”

Eenvoudige overwinning vrouwen
De vrouwen hopen dit seizoen naast de beker ook de landstitel te pakken. Het team van Bennes is daarvoor goed op weg. Het eerste doel is dat de vrouwen zich plaatsen voor de play-offs. De ploeg staat momenteel op een uitstekende derde plek in de stand. Zaterdagmiddag werd er betrekkelijk eenvoudig gewonnen van Martini Sparks uit het Groningse Haren (99-57). Bennes was ondanks de grote overwinning niet tevreden omdat zijn speelsters te veel slordigheden lieten zien.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button