Zakelijk

Eland gespot in Schagen!

Schagen – Wie over de Witte Paal in Schagen rijdt kijkt wellicht even gek op ter hoogte van nummer 304a. Daar staat namelijk een levensgrote eland. Het iconische dier uit Zweden werd in Nederland voor het laatst in het wild gespot in Nederland in 1025. Sindsdien zijn ze vanwege de jacht en de leefomstandigheden uit ons land weggetrokken. En ineens is ‘ie er weer, in Schagen.

Toegegeven, de versie op de Witte Paal is van hout. Dat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het dier wat langer zal overleven dan zijn voorgangers van vlees en bloed. De houten eland is van het Schagense verfbedrijf Moose Färg, gerund door vader Jan en dochter Ryanne Smit. Het bedrijf bestaat al 20 jaar, maar zij verkopen hun matte houtverf en andere duurzame houtbeschermingsproducten uit Zweden sinds kort vanaf dit adres.

De eerste klanten van Moose Färg waren de echte Scandinavië-liefhebbers, die met de typische Zweeds rode kleur een herinnering aan hun favoriete vakantieland in de tuin wilden hebben. Tegenwoordig is de matte zwarte verf voor schuttingen, tuinhuizen en overkappingen het meest populaire product.

De verf wordt vooral via internet besteld, iets wat zeker sinds de Corona-uitbraak heel veel gedaan wordt. Het is echter ook mogelijk om uw verf op dit adres af te halen. Kunt u meteen een Instagrammable plaatje met de eland maken. Kijk voor meer informatie op www.moosefarg.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button