Den Helder Suns sluiten de laatste thuiswedstrijd in de Domestic fase af met verlies

Begin van de wedstrijd (DHfoto)

Den Helder – De Den Helder Suns hebben in hun laatste thuiswedstrijd hun meerdere moeten erkennen in de bezoekers uit Rotterdam. Tot 33-33 gingen beide teams gelijk op, maar het was Feyenoord die met de winst naar huis ging: 61-88.

Het eerste kwart was ook de meest aantrekkelijke. De wedstrijd wordt geopend met een driepunter van Shavar Reynolds. Namens de Suns is het Dyon Halman die met vier punten op rij de score opent. Hoewel de Suns nooit op voorsprong komen dit kwart blijven ze in het kielzog hangen van de bezoekers: 23-25.

Met vijf punten van Sam Huurman en een score van Tom Koopman kennen de basketballers een goede start in het tweede kwart: 30-25. Een driepunter van Troy Koehler maakt 33-31 en met nog ruim anderhalve minuut maakt Reynolds 33-33 gelijk. Diezelfde Reynolds ligt er voor rust nog zes in tegen twee van Huurman, wat resulteert in een 35-42 ruststand.

Den Helder Suns – Feyenoord (DHfoto)

In het derde kwart wordt veruit het slechtste basketbal gespeeld door de thuisploeg. Koehler opent met drie, maar dan zijn er al bijna drie minuten speeltijd verstreken. Feyenoord dendert door naar 45-60 en de Suns komen niet verder dan tien punten in dit kwart.

De laatste tien minuten brengen ook geen kentering in de wedstrijd, die zo goed als gespeeld lijkt te zijn. Namens Rotterdam zijn het Jeroen van der List en Terence Bieshaar die bijna het hele vierde bedrijf voor hun rekening nemen. Die Rotterdammers, die overigens al hun vrije worpen raak gooiden, sluiten af met 27 punten in hun voordeel: 61-88. De laatste thuiswedstijd in de Domestic fase ging daarmee verloren, er volgen nog twee uitwedstrijden.. Het schema voor de Cross Border fase (het spelen tegen Belgische ploegen) is nog niet bekend, maar start binnenkort. Op de socials van de Den Helder Suns zal dit schema bekend worden gemaakt.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11