GR2022HK

SHK wil Amstelmeerkanaal bevaarbaar maken

Adverentie

Wieringen – Senioren Hollands Kroon (SHK) wil, om het watertoerisme in de gemeente te bevorderen, het Amstelmeerkanaal bevaarbaar maken. Zo ontstaat er een vaarverbinding van het Amstelmeer naar het IJsselmeer. Dit en meer staat in het recent gepubliceerde verkiezingsprogramma van de lokale politieke partij.

In verschillende rapporten van de provincie Noord-Holland wordt het Amstelmeer gezien als een belangrijke plek voor natuur en waterberging, maar het gebied heeft ook een belangrijke functie met betrekking tot recreatie, wonen en toerisme. SHK wil zich de komende vier jaar gaan inzetten om de gemeente aantrekkelijker te maken voor toeristen en ziet kansen in het Amstelmeerkanaal: “Wij gaan voor het bevaarbaar maken van het Amstelmeerkanaal als ‘staande mastroute’ in hoofdzaak voor watertoerisme, maar de mogelijkheid van vrachtvervoer is niet uit te sluiten”, zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma. De inwoners zullen hiervan op economisch gebied profiteren, maar het vergroot ook de mogelijkheden om te recreëren.

Hoewel het toerisme dus gestimuleerd moet worden blijft SHK wel voorstander van permanente bewoning van recreatiewoningen. De verhuur van deze woningen voor de korte termijn is volgens de partij namelijk niet meer rendabel, zeker gezien het gebrek aan voorzieningen op vakantieparken in Hollands Kroon, ten opzichte van de recreatieterreinen aan de Noordzeekust. Permanente verhuur heeft dan de voorkeur over leegstand.

Verkiezingsprogramma
Het gehele verkiezingsprogramma van SHK is te lezen op hun website. Daarin laat de partij van lijsttrekker Jip Pankras onder andere weten dat zij ervan uitgaan dat de gemeente in de toekomst geen zeggenschap meer heeft over de datacenters. Verder wil de partij onderzoek doen naar de realisatie van kleine kerncentrales en stellen zij dat er wel voldoende windmolens zijn in de gemeente. De visserijsector en de agrariërs moeten van de gemeente veel ruimte krijgen om te groeien.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d