Den HelderUitgaan

Zomeractiviteiten bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei organiseert deze zomer verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers van het natuur- en milieueducatief centrum onder meer binnenwandelen bij het lopend spreekuur en buiten de gebaande paden spelen.

Tijdens het lopend spreekuur kunnen bezoekers hun natuurvondsten meenemen naar De Helderse Vallei. Daar vertelt educatief medewerker Marcel Wijnalda alles over de bijvoorbeeld (onbekende) steen, veer of tak die is meegenomen. Wijnalda komt met zijn rijdende toonbank op verschillende plekken langs. Zo is hij vanaf 25 juli op dinsdagen van 10:00 tot 12:00 uur te vinden op het strand bij strandopgang Duinoord (Jan Verfailleweg 622). Elke donderdag is Wijnalda van 10:00 tot 12:00 uur vlak na de entree van het bos De Donkere Duinen aanwezig (Jan Verfailleweg 5). Op de zaterdagen struint de educatief medewerker van 10:00 tot 12:00 uur op het terrein van De Helderse Vallei rond. Deze activiteit – van 25 juli tot en met 26 augustus – is geschikt voor kinderen én volwassenen en deelname is gratis.

Verder vindt in de zomervakantie de activiteit ‘buiten de gebaande paden spelen’ plaats. Bezoekers van jong tot oud kunnen zich aanmelden bij het buitenspeelloket en beantwoorden daar de vragen van de ‘matchmaker’. Deze geeft vervolgens bijpassend buiten-de-gebaande-padenspeelgoed mee. Deelnemers kunnen gratis meedoen. Wel wordt gevraagd iets van borg in te leveren.

Vogels spotten in Mariëndal
In de hele maand augustus wordt in Mariëndal ‘De dichtstbijzijnde expeditie ever’ georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen hun expeditietas ophalen in het duurzaamheidscentrum en daarmee vogels ontdekken in het natuurgebied. De activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van vier tot twaalf jaar en deelname is gratis.

De Helderse Vallei is ook in de zomervakantie van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 16:30 uur; het terrein en de boerderij blijven ’s middags geopend tot 17:00 uur. Op de maandagen blijft De Helderse Vallei gesloten. Meer informatie over het activiteitenaanbod kan worden gevonden op www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button