Hollands Kroon

Veel belangstelling voor netwerkavond evenementen Hollands Kroon

Advertentie:

Anna Paulowna – Gemeente Hollands Kroon kijkt terug op een succesvolle netwerkbijeenkomst evenementen Hollands Kroon. Dinsdagavond 27 februari organiseerde de gemeente deze avond, met als doel organisatoren te informeren waar zij rekening mee moeten houden bij het organiseren van een evenement.

Bij het aanvragen van een evenementenvergunning en het opstellen van een veiligheids-, geluids- en een verkeersplan komt veel kijken. Met deze avond hoopt de gemeente daar meer kennis over – en inzicht in te hebben gegeven. De avond vond plaats in het restaurant van Dierenpark Hoenderdaell. Er kwamen meer dan honderd organisaties op af die van plan zijn dit jaar een evenement in Hollands Kroon te organiseren.

Burgemeester Rian van Dan opende de bijeenkomst. Zij benadrukte daarbij het belang van evenementen. Van Dam: “Evenementen verbinden en dragen direct bij aan de saamhorigheid binnen onze samenleving. Het is waar we elkaar ontmoeten, samenzijn en elkaar herkennen. Dat is wat onze lokale cultuur krachtig maakt.”

Actuele onderwerpen en netwerken 
Spreker Casper Groenendijk gaf uitleg over aandachtspunten zoals het vergunningsverleningsproces, openbare orde & veiligheid, de brandveiligheid, toezicht en milieuaspecten. Aansluitend was er ruim de gelegenheid met elkaar kennis te maken om zo de verbinding en kennisuitwisseling tussen evenementenorganisaties in Hollands Kroon te stimuleren. Vertegenwoordigers van de calamiteitendiensten zoals de brandweer en GHOR, waren ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Net als de medewerkers van de gemeente die vergunningsaanvragen beoordelen en verlenen.

Er was ook aandacht voor vele vrijwilligers die daarbij betrokken zijn. Dankzij hun hulp en inzet is het mogelijk dat er ieder jaar zoveel uiteenlopende evenementen plaatsvinden in Hollands Kroon. In 2023 waren er in de gemeente Hollands Kroon meer dan driehonderd kleine en grote evenementen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button