112

Bewusteloos in auto, vijf keer zoveel gedronken als toegestaan

Wieringerwerf – Een automobilist meldde op zaterdagmiddag 28 maart dat hij in de Terpstraat in Wieringerwerf een auto had zien rijden waarvan de voorbumper verse schade had.

Even verderop had hij twee omvergereden paaltjes gezien. Toen de melder zijn auto keerde, trof hij de beschadigde auto aan op een parkeerterrein voor een van de winkels. De bestuurder, 37-jarige man uit Slootdorp, was buiten kennis.

De gewaarschuwde politie kon aanvankelijk geen contact met de bestuurder krijgen, maar deze kwam even later toch weer bij. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aanvankelijk weigerde de man te blazen, maar toen hij dat anderhalf uur later toch deed, bleek hij nog 1050 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna vijf maal het toegestane maximum van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van een korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button