Gratis compost afhalen bij HVC (video)

Middenmeer- Het was druk afgelopen weekend bij energie- en afvalbedrijf HVC in Middenmeer. Elk jaar kan hier namelijk gratis compost worden afgehaald, maar dit jaar verliep het, door de corona, allemaal even anders. Het was alleen mogelijk om compost met een aanhangwagen af te halen.

Door middel van een click en collect methode dienden belangstellenden zich vooraf aan te melden en via een tijdsblok kon de compost worden afgehaald. “Het mag dan feitelijk je eigen afval zijn wat je ophaalt, wij hebben er wel heel wat voor moeten doen om dit te kunnen produceren”, aldus Erwin Hoos van HVC.

“Als dank naar de burger kunnen zij één keer per jaar gratis de compost hier komen afhalen. Dat wordt zeker gewaardeerd, alleen is het jammer dat door de corona het dit jaar even anders is. Niet zelf scheppen, maar alleen auto’s met een aanhangwagen mochten langs komen. “Nou ja, eigenlijk komen er ook mensen met grote karren met daarop een aantal kuubkisten. Prima, wij laden wel. Als het maar op een veilige manier gebeurt. De compost die overblijft gaat naar de landbouw en wordt daar verwerkt.”

De bezoekers moeten nog even de boel op de aanhangwagen platstrijken en een zeil er overheen gooien, hetgeen wettelijk verplicht is.

Mobiele versie afsluiten