112

Inbreker opgepakt dankzij ‘Find my Iphone’

Den Helder – De politie hield op zaterdagavond 27 maart een 22-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van diefstal van een iPad. Omstreeks 22.15 uur meldde de bewoner van een pand aan het Regioplein in Schagen dat hij ongewenst bezoek had gehad. Een man was zijn woning binnengekomen en had daar een iPad weggenomen. Het slachtoffer heeft hem niet tegen kunnen houden.

Het slachtoffer kon echter een goed signalement geven en bij een zoektocht in de omgeving werd de verdachte aangetroffen op de A.Mauvestraat. Hij bleek een iPad bij zich te hebben. Toen de eigenaar via ‘Find my iPhone’ een alarm af liet gaan, reageerde de iPad direct.

De verdachte verklaarde dat een ander de iPad had gestolen en dat hij alleen maar onderweg was naar de eigenaar om het apparaat terug te brengen. De verdachte werd echter herkend als de man die in de woning de iPad had gestolen.

De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button