Den Helder

Anne uit Julianadorp debuteert met kinderboek over koemelk

Kalfje Kato op zoek naar mama koe

Julianadorp – Anne Hogerheijde uit Julianadorp heeft afgelopen vrijdag haar debuut als schrijfster gemaakt. Bij Uitgeverij Boekscout verscheen het prentenboek “Kalfje Kato op zoek naar mama koe”, dat op een laagdrempelige en kindvriendelijke wijze duidelijk maakt waar koemelk vandaan komt.

Kato is haar mama kwijt. Gelukkig schieten Dolly de duif, Pien en Moos haar te hulp. Samen met haar vriendjes gaat Kato op zoek naar haar mama. In dit prentenboek leren kinderen op een laagdrempelige en positieve manier waar koemelk vandaan komt en voor wie koemelk bedoeld is. Samen met Kato en haar vriendjes ontdekken kinderen plantaardige alternatieven voor melk. Hoe lekker deze vegan melk is, kan zelf worden geproefd door het maken van de drie makkelijke recepten (voor de jonge koks) die achter in dit boek zijn opgenomen.

Vegan
Anne Hogerheijde (1999) is al sinds klein af aan erg begaan met dieren en de natuur. Na jarenlang vegetariër te zijn geweest besloot zij in 2018 veganist te worden, omdat zij niet meer bij wil dragen aan het dierenleed dat komt kijken bij het consumeren van dierlijke producten. Anne merkte in haar omgeving dat het lastig wordt gevonden om aan jonge kinderen uit te leggen waarom mensen veganist zijn. Vanuit hier is het idee ontstaan om een prentenboek te schrijven met een vegan thema. Met een bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming en een master Sociologie weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om aan te sluiten op de belevingswereld van de doelgroep. Dit doet zij in het prentenboek dan ook door het verhaal vanuit het perspectief van een kalfje te vertellen.

Anne is zoals zij zelf zegt een ‘positieve activist’ die mensen niet wil veroordelen, maar wel op een positieve manier inzicht wil geven en wil laten inzien welke vegan alternatieven er zijn voor dierlijke producten. Deze positieve visie komt ook terug in het prentenboek, waarin niet geoordeeld wordt, maar op een kindvriendelijke manier wordt geleerd waar melk vandaan komt en welke lekkere vegan alternatieven er zijn.

Het boek telt 54 pagina’s, is voor 16,99 euro te koop (ISBN: 9789464504132) en aanstaande woensdag is Anne om 13.00 uur te gast op LOS radio.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button