Uitgaan

De Bloemendagen komen er weer aan!

Adverentie

Anna Paulowna – De Bloemendagen komen er weer aan en dat betekent dat Anna Paulowna en omgeving van zaterdag 16 tot en met woensdag 20 april weer volop in bloei staan. In de hele polder zijn tijdens de 67e editie van de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

De afgelopen twee jaar konden de Bloemendagen wegens de pandemie niet doorgaan, het bestuur en deelnemers kijken dan ook reikhalzend uit naar de 67e. De opening is op zaterdag 16 april om 10:00 uur op het Sluisplein Anna Paulowna tijdens de Lente Fair.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Bezoekers kunnen hun eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken rijden. Haal het infoblad, met daarin achtergrondinformatie en een deelnemerslijst en plattegrond, gratis bij de informatiepost aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1 of uit de infohokjes langs de kant van de weg,

Verlicht
’s Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Maak het dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, (rommel)markten, musea en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

Net zoals voorgaande jaren wordt de mening van de bezoekers zeer op prijs gesteld, want de organisatie reikt weer een Publieksprijs uit in samenwerking met NH Nieuws. Breng online via www.bloemendagen.nl uw stem uit van zaterdag 16 tot en met maandag 18 april 12:00 uur. De winnaar van de Publieksprijs wordt maandagmiddag 18 april bekendgemaakt.

De Bloemendagen is een gratis evenement, maar kost natuurlijk wel geld. De Bloemendagen steunen? Dat kan? Via de website kan een vrijblijvende donatie worden gedaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button