Den HelderSportUitgaan

Halve marathon virtueel, wandelhalve door de brandweerkazerne

Aanmelden kan nog een paar dagen!

Den Helder – Het jaarlijkse wandelweekend in Den Helder vindt plaats op 9 en 10 april. Voor de halve marathon kwamen de coronaversoepelingen helaas te laat en dus vindt deze ‘virtueel’ plaats. De altijd populaire wandelhalve gaat wel gewoon door en brengt de deelnemers ook dit jaar weer langs en door tal van mooie en soms zelfs bijzondere plekjes.

Ook dit jaar is de start en finish van de wandeling bij De Kampanje op Willemsoord. Na de start loopt de route via het Havenplein en over de dijk richting Huisduinen, waar het dorpshuis niet alleen als stempelpost, maar ook als plek voor toiletbezoek en een drankje geldt. De dames van de wandelcommissie zijn erg blij met de medewerking van het Dorpshuis in Huisduinen. “Zij verzorgen de koffie en thee langs de route. We zijn heel blij dat het dorpshuis zo enthousiast reageerde op onze verzoek.”

Na de koffiepauze gaat de wandeling verder richting Atlantikwallcentrum en uiteindelijk zelfs door de Donkere Duinen. De Draaikolk en de brandweerkazerne zijn dit jaar twee locaties waar de wandelaars niet langs, maar doorheen wandelen. De weg richting finish gaat onder meer via Quelderduijn en de Bolder.

Inschrijven
Wat betreft de wandelhalve zijn er nog kaarten. Inschrijven kan via de website https://halvevandenhelder.nl/inschrijven-wandeleditie/, maar vol is vol! Voor de virtuele hardloop kan nog worden ingeschreven tot en met woensdag 30 maart. Daarna ontvangen de deelnemers instructie en kunnen ze de app downloaden, waarmee ze in de periode van 1 april tot en met 10 april (13:00 uur) kunnen hardlopen. “De deelnemers kunnen in die periode waar, wanneer en zo vaak mee doen als ze willen”, laat Werner van Dongen namens de organisatie weten. “Ze lopen virtueel onze route over een afstand van 5, 10 of 21 kilometer.” Inschrijven kan via https://halvevandenhelder.nl/inschrijven/inschrijven-hardloopeditie/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button