Den HelderVideo

Kappers knippen Oekraïense vluchtelingen (video)

Den Helder – Een aantal kappers uit Den Helder knipte maandagmiddag gratis Oekraïense vluchtelingen in Hotel Den Helder. Mirella Sint kwam met dit idee nadat ze de Facebookpagina ‘Slachtoffers Oekraïne in Den Helder’ had opgezet.

In Den Helder verblijven nu ongeveer 90 Oekraïense vluchtelingen, 70 daarvan verblijven in Hotel Den Helder. Mirella zette drie weken terug om die reden de Facebookgroep op. “We zamelen vooral kleding en verzorgingsproducten in en we proberen uitjes te regelen voor de vluchtelingen” zegt Mirella Sint. “Ik spreek de taal niet maar, gelukkig heb ik twee tolken die mij helpen”. Alona is een van die tolken en zegt dat de vluchtelingen heel blij zijn met alle hulp. “We vinden het heel leuk, we hadden het niet verwacht dat ze na twee weken al zo goed geholpen worden”, zegt Julia, die vluchtte uit Oekraïne.

Mirella is blij met alle hulp van betrokken burgers en ondernemers. “We zijn bezig met het opzetten van een rekeningnummer waar mensen op kunnen doneren, want we lopen nu tegen het feit aan de medicatie moet worden betaald” aldus Mirella.

Update
Het rekeningnummer is actief. Elke donatie is welkom op NL12SNSB0907869890. Graag bij vermelden ‘donatie Oekraïne’.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button