112

Kort politienieuws

Man gepakt voor vernieling, automobilisten onder invloed

Den Helder – Een 27-jarige man is zondagnacht aangehouden in de Brouwerstraat, voor vernieling. Meerdere personen hadden gezien dat hij op een auto was gesprongen, waarbij schade was ontstaan.

Omdat de man werd aangehouden voor een geweldsincident hebben agenten van hem een alcohol en drugstest afgenomen. Hij bleek onder invloed van alcohol, cocaïne en THC te zijn. Bloed is afgenomen. Hij bleek tevens GHB bij zich te hebben, dit is in beslag genomen. Zijn er aanwijzingen dat een dader geweld pleegt onder invloed? Dan mag de politie de dader verplichten om een alcoholtest of een drugstest te doen. Als blijkt dat de dader onder invloed is, krijgt deze mogelijk een zwaardere straf.

Rijden onder invloed
Een 77-jarige man uit Den Helder werd op de Duinroosstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 325 ug/l. Het rijbewijs van een 36-jarige man uit Den Helder was al eerder ongeldig verklaard vanwege het rijden onder invloed van drugs. Nu zagen agenten hem weer druk bellend met de telefoon in zijn hand voorbij rijden op de Spoorgracht. Hij bleek weer onder invloed van drugs te zijn. Voor het bellen en het rijden met een ongeldig rijbewijs krijgt hij in ieder geval verbaal. Een 48-jarige man uit Den Helder blies op de Havenweg een F-indicatie bij de ademtest. Na de aanhouding weigerde hij elke medewerking aan een verder onderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 44-jarige man uit Den Helder werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs op de H.A. Lorentszstraat. Na de aanhouding is hij overgedragen aan de collega’s van de Koninklijke Marechaussee. Ook een 23-jarige man uit Den Helder werd op de Waddenzeestraat aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Een 54-jarige vrouw uit Den Helder blies na de ademanalyse 310 ug/l, nadat zij op de Jan Verfailleweg was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een bromfiets.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button