Cultuur/NatuurDen HelderVideo

Leerlingen Verrekijker en Comeniusschool zingen mee met ‘Kindermattheus’ (video)

Advertentie:

Den Helder – Kinderen van basisschool De Verrekijker uit Julianadorp en de Comeniusschool uit Den Helder zingen mee met de Mattheus Passion in de Petrus en Pauluskerk. Kristy, Samuel, Bjarne en Jula van groep 7/8 van De Verrekijker zingen mee.

Ruim 280 jaar voor de geboorte van de meeste leerlingen componeerde Johann Sebastian Bach de Mattheus Passion. De leerlingen hebben de afgelopen zes weken onder begeleiding van docenten van Triade geoefend. “We zijn al zes weken aan het oefenen”, vertelt Jula, “we doen oefeningen om onze stem hoger te maken en andere zangoefeningen”.

De leerlingen voeren het stuk uit onder muzikale begeleiding van dirigent Harry Toebes, een orkest en een koor. “Het kan wel wat overweldigend zijn als je opeens tussen een koor en orkest in staat”, zegt Toebes tijdens de generale repetitie, “daardoor zijn ze misschien iets te bescheiden, maar dat komt vanavond helemaal goed.”

Normaal duurt de Mattheus Passion ruim drie uur, maar tijdens de kinderversie worden delen in verhaalvorm vertelt in plaats van zangvorm. Hierdoor duurt de kinderversie ruim een uur. De verteller tijdens deze uitvoering is Dieuwertje Blok, “een echte kinderheld”, zegt Samuel. Blok vindt het mooi dat de kinderen de kans krijgen om de Mattheus te zingen: “Ik heb vroeger thuis ook altijd heel veel gezongen dus ik ben wel een beetje jaloers dat ze dit ook op school kunnen doen!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button