GR2022HK

PvdA wil niet met Onafhankelijk Hollands Kroon in een coalitie

Adverentie

Hollands Kroon – De PvdA ziet het niet zitten om met Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) in een coalitie te gaan zitten, dat laat fractievoorzitter Sylvia Buczynski weten in een reactie op de verkiezingsuitslag. De informatieperiode is nog maar net begonnen en OHK is als grootste partij aan zet, maar de PvdA wacht het proces niet af: “Met populisme en uitingen van uiterst rechts kunnen we slecht uit de voeten”, aldus Buczynski.

De PvdA behield bij de afgelopen verkiezingen haar twee zetels. Naast fractievoorzitter en lijsttrekker Sylvia Buczynski neemt Paul Medema straks plaats in de raad. Hij vervangt huidig raadslid Elbert Volkers. Buczynski is tevreden met de uitslag “gezien de verhoudingen in onze gemeente”. Volgen haar is er rondom de verkiezingen veel aandacht geweest voor zaken als arbeidsmigranten, datacenters en windmolens. “Dat is echt enorm opgeklopt in de media en Senioren Hollands Kroon en de VVD zijn daarvoor afgestraft.”

Praatjes verspreiden
De grote winnaar van de verkiezingen is OHK. Zij gingen van drie zetels in 2018 naar acht zetels nu. Daarmee zijn ze veruit de grootste partij geworden. Iets dat Buczynski wel had verwacht, maar toch zorgelijk vindt: “Je kon al aan zien komen dat de partij die overal tegen was, Onafhankelijk Hollands Kroon, goed zou scoren. Ik vind het zorgelijk dat inwoners zo massaal kiezen voor lokale partijen die praatjes verspreiden en dingen beloven waar een gemeente helemaal niet over gaat.” De PvdA concludeert dat een deelname aan de coalitie er niet inzit.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Het dedain van Buczynski om alles wat tegen hun gedachtegoed ingaat gelijk als populisme en uiterst (bedoeld eigenlijk extreem) rechts te betitelen geeft al aan dat er met dit soort niet te discussiëren valt.
    Het linkse fascisme is helaas reeds een feit….
    Het is geen kwestie van niet willen, maar moeten mevrouw Buczynski… de kiezer heeft zijn stem laten horen!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: