Hollands Kroon

Afsluitdijk eerste weekend van juli open voor fietsers en wandelaars

Advertentie:

Den Oever – Rijkswaterstaat opent op zaterdag 1 en zondag 2 juli het fietspad over de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. “De tijdelijke openstelling is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken nu de werkzaamheden op de Afsluitdijk langer duren dan aanvankelijk werd gedacht”, geeft omgevingsadviseur Rijkswaterstaat Jacob Jansen aan.

Het fietspad is sinds 1 april 2019 gesloten vanwege de vernieuwing van de Afsluitdijk. Op 1 en 2 juli is het mogelijk om tussen 08:00 en 18:00 uur over de gehele Afsluitdijk te fietsen of te wandelen. Voor het eerst kunnen fietsers en wandelaars dit weekend gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde. Dit fietspad is gerealiseerd op initiatief van de regio. De A7 over de Afsluitdijk blijft op 1 en 2 juli beschikbaar voor het wegverkeer.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button