Den HelderSportUitgaan

Inschrijving kitesurftocht Hoek tot Helder start 30 maart

Advertentie:

Den Helder – De inschrijving voor de kitesurftocht Hoek tot Helder start op 30 maart om 12:00 uur. Dat heeft organisator en bedenker van de tocht Martijn van Dijk van Stichting Kite 4 Charity bekend gemaakt. Deelnemers aan dit unieke sportevenement in de wereld halen geld op voor de Hartstichting.

Hoek to Helder brak vorig jaar record na record. De editie 2022 was in een recordtijd van twaalf minuten uitverkocht. Ook was het spannend of de weersomstandigheden goed genoeg waren om de tocht nog voor de uiterste mogelijke datum van 6 november door te laten gaan. Het lukte op het nippertje op 2 november. Als klap op de vuurpijl werd er voor de Hartstichting een recordbedrag van 650.000 euro opgehaald. Lukt het de deelnemers de lat dit jaar weer hoger te leggen? “We gaan alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen”, zegt Van Dijk. Ook voor deze zesde editie van Hoek tot Helder verwacht hij weer veel belangstelling.

Volgens directeur Hans Snijder van de Hartstichting is Hoek tot Helder één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting. “Het is op voorhand al het meest opwindende event van de Hartstichting”, vertelt Snijder. “Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kunnen we als Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Inschrijven
Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld. Inschrijven voor Hoek tot Helder 2023 kan via de website.

De kitesurf-marathon Hoek tot Helder werd in november 2022 voor de vijfde keer gehouden. 500 kitesurfers deden toen mee aan de 130 kilometer lange tocht.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button