Hollands KroonUitgaan

Poëzieroute in de Poldertuin vanaf 2 april open

Anna Paulowna – De poëzieroute in de Poldertuin aan de Molenvaart is vanaf 2 april geopend. De route bestaat uit een selectie van ruim twintig gedichten, ingezonden door scholieren en volwassenen.

Vele schoolklassen en meer dan dertig individuele inzenders hebben zich voor de poëzieroute laten inspireren door het thema van dit jaar: vriendschap. Dat heeft verrassende resultaten opgeleverd. Vanaf 2 april staan de geselecteerde gedichten met naam vermeld, langs de wandelpaden tussen de bloemenpracht.

De geselecteerde gedichten zijn afkomstig van de volgende scholieren uit Breezand en Anna Paulowna: Niki Blaauw, Timo Bakker, Mats van den Berg, Nova van Tongelen, Fleur, Noa, Saar Winter, Jayson Jordens en Dennis Bottinga. Bij de volwassen inzenders gaat het om gedichten van W. H. Maris-Eriks, Christel Voorham, Hans Nouwens, Ineke Mooiman, Dick Post, Ekeni Redeins, Frank Tiebie, Karen Span, Natasja Jeninga, Trijnie Wiegman, V. de Graaf, Luciënne de Haan uit Anna Paulowna en omstreken.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button