Zakelijk

Samenwerking als fundament voor Inclusief Kindcentrum

Advertentie:

Den Helder – In een stap naar een geïntegreerde benadering van onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg, hebben Stichting Kopwerk, Kappio, en Parlan hun krachten gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst, die op 21 maart 2024 officieel werd getekend. Deze samenwerking legt het fundament voor Inclusief Kindcentrum (IKC) De Fontein in Den Helder, een initiatief dat een naadloze en inclusieve leer- en ontwikkelomgeving biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

IKC De Fontein staat voor een vernieuwende aanpak, waarbij onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg onder één dak worden gebracht om een evenwichtige en inclusieve benadering van kindontwikkeling te waarborgen. Dit kindcentrum biedt een ononderbroken ontwikkelingspad voor alle kinderen. Bijzondere aandacht gaat naar de kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Dit versterkt de visie op gelijke kansen voor elk kind.

“Deze samenwerking tussen Kopwerk, Kappio, en Parlan vertegenwoordigt een gemeenschappelijke inzet voor de toekomst van onze kinderen in Den Helder,” verklaart Geert van Meerveld, interim-bestuurder van Stichting Kopwerk. “Samen bouwen we aan een fundament waarop elk kind kan groeien en bloeien, gesteund door de beste onderwijs- en zorgfaciliteiten.” Marga Hendriks, directeur-bestuurder van Kappio, benadrukt de synergie tussen de partners: “Door onze expertise en middelen te combineren, creëren we een rijke leeromgeving die elk kind de kans biedt om zijn of haar potentieel volledig te realiseren. IKC De Fontein staat symbool voor onze gedeelde toewijding aan een inclusieve en ondersteunende gemeenschap.”

Mijlpaal
De overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in de missie om inclusief onderwijs en zorg toegankelijk te maken voor iedereen. “Door samen te werken aan dit ambitieuze project, laten we zien dat inclusiviteit en kwaliteit hand in hand gaan,” zegt Els van der Poel, directeur bij Parlan. “IKC De Fontein wordt een plek waar elk kind wordt gezien en de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om succesvol te zijn.” IKC De Fontein, gelegen aan de IJsselmeerstraat in Den Helder, verwelkomt kinderen en ouders om deel uit te maken van deze innovatieve onderwijs- en zorggemeenschap. Voor meer informatie over de inschrijving en de aangeboden programma’s: fontein-denhelder@kopwerk.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button