Den HelderJeugdSport

Team Sportservice laat kinderen rollen, rennen en steppen

Adverentie

Den Helder – De meivakantie zit helemaal vol met activiteiten voor kinderen en jongeren. Er kan onder meer bubble voetbal en archery tag worden gedaan. Dit zijn twee sportieve en uitdagende spellen die georganiseerd worden voor de jeugd in de regio. Op 3 en 4 mei kunnen ze aantreden bij de voetbalverenigingen FC Den Helder en JVC. De dag daarna kunnen ze meedoen aan een speurtocht op wieltjes. Deze start op twee locaties: een in Den Helder en een in Julianadorp.

Iedereen heeft het vast wel eens gezien: mensen in enorme opblaasbare ballonnen die over een veld rennen en rollen. Probeer dat dan maar eens te combineren met voetbal. Buitelend over elkaar heen, het is nog best een klus om met zijn allen de bal in het andere doel te krijgen. Het zorgt voor een komisch beeld. Jeugd van 13 tot 17 jaar kan het zelf uitproberen in de meivakantie.

Team Sportservice en de voetbalverenigingen FC Den Helder en JVC slaan de handen ineen en bieden deze activiteit aan in blokken naar leeftijd. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een van de voetbalverenigingen.

Terwijl sommigen op de velden van FC Den Helder en JVC aan de gang gaan met bubble voetbal, kunnen andere jongeren zich uitleven in archery tag. “Net zo’n spel waarin je helemaal kunt opgaan”, vertelt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. “Het wordt gespeeld met pijlen en bogen en natuurlijk bijbehorende bescherming. In het speelveld kun je schuilen achter diverse opblaasbare bunkers. Zie het als een vriendelijkere vorm van paintball.” Ook deze activiteit is voor jeugd tussen 13 en 17 jaar op het terrein van FC Den Helder en JVC Julianadorp.

Op skeeler, rolschaats of step
Woensdag 5 mei is wieltjesdag, dan kunnen jongeren meedoen aan een sportieve puzzeltocht. Op wieltjes dus. Dit is een activiteit van Team Sportservice en de Helderse Vallei. Jordy van Kesteren legt uit: “De kinderen kunnen starten vanaf de twee startpunten, bij camping Noorder Sandt in Julianadorp en aan het begin van de kanoroute bij de Helderse Vallei. Beide routes zijn 4 tot 5 kilometer en gaan tot ongeveer de Middenvliet en terug. Je zult elkaar dus net niet kruisen. Je verplaatst jezelf op wieltjes. Denk aan skeelers, rolschaatsen of een step. Ga je liever lopend? Geen probleem, kan ook. Heb je zelf geen wieltjes? Dan hebben wij die voor je. Een aantal sets skeelers en bescherming per startpunt. Als je mij even een mail stuurt met je maat dan kijk ik of die nog voorradig is.” Wieltjesdag is voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button