Cultuur/NatuurHollands Kroon

4 mei herdenkingsbijeenkomsten in Hollands Kroon

Hollands Kroon – In Hollands Kroon worden op vier mei vijf herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Inwoners worden uitgenodigd om deze bij te wonen. De bijeenkomsten vinden plaats in Wieringerwerf, Wieringerwaard, Anna Paulowna, Hippolytushoef en Nieuwe Niedorp.

Op woensdag worden alle inwoners en militairen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité op 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd dat als inspiratie dient voor organisatoren van herdenkingen en vieringen. Het jaarthema van 2022 is ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Verspreid over de gemeente organiseert Hollands Kroon vijf bijeenkomsten. Burgemeester Rian van Dam is bij De Koppeling in Nieuwe Niedorp. Daar begint het programma om 19.00. Andere leden van het college zijn aanwezig bij bijeenkomsten in het Witte kerkje aan de Trambaan in Wieringerwaard, de Molenvaart 120 in Anna Paulowna, de Hippolytuskerk in Hippolytushoef en de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Het volledige programma is te vinden op de website van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button