Sport

ZAP scoort makkelijk

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP versloegen zaterdagavond Westsite met 43-19. Trainer Stefan Baars toonde zich na afloop, weinig verrassend, zeer tevreden

Nul punten
Westsite had uit vier duels nog nul punten. Baars: “dus het leek vooraf een ideale tegenstander de offday van vorige week weg te spoelen. Ik ben wel altijd voorzichtig, iedereen kan van iedereen winnen in deze poule, dus je moet gefocust zijn en blijven de hele wedstrijd lang.” In het begin was het even aftasten. “Bij ons ontbrak wat scherpte. Vooral in de dekking moesten we er even inkomen. Dat duurde ongeveer zes minuten. We gingen in die periode van 1-3 naar 3-3 gelijk. Daarna gingen we er volop overheen, en kon de tegenstander het tempo eigenlijk al niet meer bijbenen.”

Vijf verschil
De ruststand bracht 24-12 op het scorebord. “Wij winnen nooit echt super dik van tegenstanders, we verslappen vaak of zijn te lief voor ze door ze mee te laten doen, en ze op maar vijf of zes treffers verschil te houden. Ik heb in de pauze dus gepleit om vooral door te blijven gaan. En we moesten in de hele dekking super scherp zijn.”

Conditie
Frappant was het dat Westside ook het tempo hoog hield wat de thuisploeg in de kaart speelde. “Wij waren conditioneel beter en beter georganiseerd. Jill Verbruggen (15 jaar) maakte haar debuut en dat ging verdienstelijk. Ze maakte direct doelgerichte acties en dat zonder angst. Anna de vries (18 jaar) heeft ook haar debuut in de hoofdmacht gemaakt en pikte op de cirkel een doelpunt mee. Verder waren Tirza Philipsen en Nikki Oele aanvallend genadeloos. Respectievelijk 13 en 12 goals.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button