Uitgaan

Nieuw & Diep viert jubileum met Jazz At The Dockyard

Den Helder – Stichting Nieuw & Diep bestaat twintig jaar. Dat is een mooie aanleiding voor een muzikaal feest. Een klein festival met grootse, avontuurlijke muziek op een locatie waar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam jaloers op zal zijn. Willemsoord, de oude Rijks Marinewerf, waar ooit klinkhamers knalden, stoomketels loeiden en ijzer werd gegoten, waar ruwe zeebonken samenkwamen met eeltige ambachtslieden – dat is de perfecte plek voor jazz, muziek die ooit ontstaan is uit barre omstandigheden en mensen vertroosting bood, maar ook en vooral levensvreugde.

Met Jazz At The Dockyard willen de organisatoren de inwoners van Den Helder en omstreken een gratis toegankelijk muzikaal cadeau aanbieden met muziek voor Body & Soul. Het festival zal plaatsvinden op zondag 29 mei in en om Theater de Kampanje, waar zes top acts afwisselend zullen optreden op drie verschillende podia de Stadshal, de Kleine Zaal en Stoom.

New Cool Collective
Afhankelijke van het weer zullen er op de kade ook muzikale activiteiten plaats vinden. Hoofdact is de populaire, festivalband rond stersaxofonist Benjamin Herman, New Cool Collective. Daarna treedt het funkcollectief The Jig op.Er zijn twee sets met groovy souljazz van het vrolijk swingende orgeltrio Montis Goudsmit Directie en geeft het nieuwe trio rond bassist Mark Haanstra, Henry Hey’s Waterfront een eigenzinnige interpretatie van de jazz. Deze concerten vinden plaats in de Kleine Zaal, waar de liefhebbers op de zittribune kunnen genieten van de muziek. Voor de optredens in de Kleine Zaal zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar, die tijdens het festival gratis kunnen worden opgehaald bij de N&D Infokraam.

In de serre van restaurant Stoom treedt een bijzonder trio op, Los Dos Baritonos Y Dorona Alberti een zangeres begeleidt door twee knorrende baritonsaxofoons. Los Dos Baritones zullen ook – als het weer het toelaat – al spelend, wandelend de kade aandoen. Voor de vele liefhebbers van toegankelijke standard jazz is het Rinus Groeneveld Kwartet geboekt.

Het festival begint om 13:00 uur met mogelijke weersafhankelijke buitenoptredens. In de Kleine Zaal en in Stoom wordt om 14:00 uur afgetrapt. Om 14:30 uur tikt New Cool Collective af in de Stadshal. The Jig zet het feest daarna voort tot ongeveer 18:00 uur.

Jazz At The Dockyard wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van de Gemeente Den Helder uit het Evenementenfonds, door Stichting Ondernemen Aan Zee, het Fonds Leefbaarheidsomgeving van Woningstichting Den Helder en Theater De Kampanje.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button