Kop van Noord-Holland

Daling aantal WW-uitkeringen zet door

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – De afname van het aantal WW-uitkeringen zette in mei stevig door, ook in noordelijk Noord-Holland, zo meldt het UWV. De WW-daling werd in noordelijk Noord-Holland versterkt door seizoensinvloeden. Met name in de horeca nam het aantal WW-uitkeringen, zoals gebruikelijk in het voorjaar, af.

Naast de horeca is ook in het onderwijs een duidelijk seizoenspatroon in de WW te ontdekken. Vrijwel elk jaar stijgt het aantal WW-uitkeringen aan docenten in de zomermaanden door de zomervakantie, om bij de start van het nieuwe schooljaar weer te dalen. Dit komt doordat docenten met een tijdelijk contract soms pas bij aanvang van het nieuwe schooljaar een nieuw contract krijgen aangeboden. Vorig jaar werden er in noordelijk Noord-Holland nog ruim 300 WW-uitkeringen verstrekt aan docenten, nu zijn dat er minder dan 250.

Het aantal WW-uitkeringen in Den Helder daalde met 32, een afname van 6,6 procent. In Hollands Kroon was dit 50 (-11,8%), op Texel 31 (-25,8%) en in Schagen 40 (-11,4%).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button