Overige

Omringwinkels bloeddrukmeetpunten van de Hartstichting

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag (behalve op Hemelvaartsdag) en vrijdag van 11:00 uur tot 15:00 uur onder begeleiding van een medewerker gratis hun bloeddruk komen meten bij alle Omringwinkels. Het is belangrijk om de bloeddruk te weten. Een hoge bloeddruk is niet voelbaar, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf het veertigste levensjaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Daarom roept de Hartstichting mensen vanaf 40 jaar op om elk jaar hun bloeddruk te meten.

Wie zich gezond voelt kan toch een te hoge bloeddruk hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat een op de drie Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40 procent niet dat zij een te hoge bloeddruk hebben met als gevolg een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Omringwinkels ondersteunen de oproep van de Hartstichting en zijn onderdeel van deze locaties. Het doel van deze meetpunten is dat mensen hun eigen bloeddruk leren meten.

Advies en tips voor een gezonde bloeddruk
Bij de Omringwinkels in Schagen en Den Helder kan een ieder terecht. Voor locatie en openingstijden zie de website. Ook in de Omringwinkel Texel is er de mogelijkheid, van 13:00 tot 14:00 uur op donderdag en vrijdag. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. De deelnemers krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button