Den Helder

Energietoeslag voor huishoudens met laag inkomen

Advertentie:

Den Helder – Huishoudens met een laag inkomen kunnen voor 2023 een energietoeslag aanvragen bij de gemeente Den Helder. De toeslag bedraagt € 1300,- per huishouden en dient als compensatie voor de hoge energiekosten. Aanvragen kan tot en met 30 juni 2024. Een ‘laag inkomen’ is in dit geval een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Op de website van de gemeente staat een verdere uitleg en alle andere geldende voorwaarden voor de toeslag.

In de derde week van november hebben alle huishoudens met een laag inkomen die bij de gemeente Den Helder bekend zijn, de energietoeslag automatisch gekregen. De Helderse huishoudens met een laag inkomen die de energietoeslag 2023 niet automatisch hebben gekregen, kunnen een aanvraag indienen via de website van de gemeente: www.denhelder.nl. De wijksteunpunten kunnen hulp bieden bij het aanvragen van de energietoeslag.

Wethouder Peter de Vrij: “De zorgen over het kunnen betalen van de energierekening zijn er nog steeds. Daarom komen we opnieuw met een geldelijke tegemoetkoming.” De Nederlandse regering heeft eind 2022 al besloten om ook voor 2023 een energietoeslag te verstrekken aan huishoudens met een laag inkomen, maar daarvoor moest de Participatiewet worden aangepast. Gemeenten moesten daar op wachten voordat de energietoeslag 2023 uitgekeerd kan worden.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Alweer verleden jaar ook al 2 x. Helaas wordt het door vele mensen aan andere zaken besteed, hoorde zelfs om me heen ik heb een vakantie geboekt van dat geld, direct terug vorderen. Ze moeten het geld overmaken naar de energiebedrijven om zo eventuele achterstanden weg te werken,
    Zij krijgen het voor niets, wij moeten dat betalen, als ik 1300 euro bij verdien moet ik daar bijna de helft belasting over betalen…..
    En als je het zo uitrerkend hebben deze “minima” met al hun toeslagen meer dan Jan Modaal die net een paar tientjes teveel verdient voor de toeslag.
    Let wel ik gun het ze wel geeft alleen een vreemd onderbuikgevoel…

Wellicht ook interessant

Back to top button