Den Helder

Programma dodenherdenking in Den Helder

Adverentie

Den Helder – De stichting 4 en 5 mei Den Helder en de Koninklijke Marine organiseren op de dag van de nationale dodenherdenking verschillende herdenkingsmomenten. Voor het stiltemoment om 20.00 uur houdt burgemeester Jan de Boer een toespraak bij monument ‘Den Vaderlant Getrouwe’ aan de Prins Hendriklaan. Stadsdichter Yanaika Zomer zal een gedicht voorlezen.

Eerder op de dag, om 11.00 uur organiseert de Koninklijke Marine een moment ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van
oorlogssituaties en vredesoperaties tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Dit vindt plaats op de Vijfsprong, bij monument ‘Voor hen die vielen’. Om 14.00 uur worden bij het monument ‘Rijkswerf 1940-1945’ op Willemsoord alle omgekomen burgermedewerkers van de Rijkswerf Willemsoord herdacht.

Vanaf 18.30 start er een stille toch bij de Joodse gedenkplaats aan het Koningsplein. Er is daar muziek, een spreker en de mogelijkheid tot het leggen van steentjes. De tocht vertrekt om 18.45 en gaat langs het ‘Vliegersmonument’ naar monument ‘Den Vaderlant Getrouwe’ aan de Prins Hendriklaan. Na de bijdrage van de burgemeester en het gedicht van de stadsdichter volg de Last Post en het stiltemoment. Achteraf kunnen aanwezigen koffie drinken in de Bethelkerk.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button