Hollands Kroon

Werkzaamheden rond winkelhart Nieuwe Niedorp, bushalte verplaatst

Nieuwe Niedorp – Vanaf maandag 2 mei 2022 voert KWS Infra werkzaamheden uit rondom het Winkelhart in Nieuwe Niedorp. Hierdoor is de brug tussen de Boomgaardweg en de Trambaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast verdwijnt vanaf 2 mei de bushalte ‘Hoefje’. Deze verhuist naar de Boomgaardweg.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van het winkelhart. De gemeente Hollands Kroon gaat de doorgang van ’t Hoefje naar de Nieuwe Niedorperweg afsluiten voor auto- en vrachtverkeer. Vrachtwagens die de winkels willen bevoorraden moeten dan omrijden via de Boomgaardweg. Om dit mogelijk te maken wordt de brug tussen de Trambaan en de Boomgaardweg nu geschikt gemaakt voor vrachtverkeer. Deze werkzaamheden duren tot en met maandagavond 9 mei.

Met deze verandering wordt de Boomgaardweg de nieuwe doorgaande weg door het dorp. Daarom verplaatst ook bushalte ‘Hoefje’, ter hoogte van de Dorpsstraat, mee naar de Boomgaardweg. Vanaf 10 mei starten de werkzaamheden rondom het Winkelhart. Deze werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Hierdoor blijft het winkelgebied altijd goed toegankelijk. In februari 2023 zijn de werkzaamheden afgerond, zo verwacht de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button