Den HelderUitgaan

Fototentoonstelling in bibliotheek Julianadorp

Advertentie:

Julianadorp – Bibliotheek Julianadorp organiseert van 2 tot en met 28 mei een fototentoonstelling van De T’Happerij (in de volksmond ook wel bekend als café Veul), het oude dorp en de omgeving van Julianadorp.

In De T’Happerij op de hoek van de Van Foreestweg/Langevliet hingen van oudsher ongeveer veertig mooie foto’s van café Veul, het oude dorp en de omgeving. Aangezien de eigenaar Frank Stuijts het interieur graag een opfrisbeurt en een meer eigentijdse uitstraling wil geven, passen de foto’s hier niet meer bij. Hij vindt het zonde om er niets mee te doen, daarom benaderde hij Leen Gottschal van de Facebook-pagina “Julianadorp van dorpers voor dorpers”, een verzamelaar van foto’s van oud Julianadorp.

De bibliotheek had eerder al contact met Leen vanwege een eerdere expositie en een succesvolle beameravond met foto’s van het oude dorp. Op zijn verzoek is besloten om een groot deel van de foto’s te exposeren in de bibliotheek van Julianadorp, zodat ze ook te bekijken zijn voor de mensen die niet in het café zijn geweest. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button