Den HelderUitgaan

Hortus Overzee opent zijn poorten voor het zomerseizoen

Adverentie

Den Helder – Hortus Overzee opent zaterdag 29 april de poorten voor het zomerseizoen. De ‘geheime tuinen van Den Helder’ zijn uit hun winterslaap ontwaakt en klaar om bezoekers te ontvangen. Na een periode van hard werken om de tuinen op tijd klaar te hebben voor de opening, kunnen bezoekers weer genieten van honderden verschillende plantensoorten in de diverse kassen en tuinen. Het hoogtepunt blijft natuurlijk de Japanse tuin, waar Hortus Overzee om bekend staat.

Om de opening van het seizoen te vieren, zal op zaterdag 29 april om 12:00 uur Stephan Wegman, winnaar van de fotowedstrijd ‘100 Helderse Plaatjes’ van Woningstichting Den Helder, zijn fotocollage van Hortus Overzee overhandigen. Deze collage is gemaakt naar aanleiding van een voorronde van de fotowedstrijd, waarin de deelnemers werd gevraagd met een fotocollage een onbekend verhaal van Den Helder te vertellen dat iedereen zou moeten weten. Stephan behaalde de tweede plaats in deze opdracht en mocht door naar de finale van de wedstrijd.

Hortus Overzee is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en educatieve dag uit. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige bloemen en planten, evenals de historische en culturele betekenis van de tuinen. Hortus Overzee is vanaf aanstaande zaterdag geopend tot en met 29 oktober 2023. Hortus Overzee is gevestigd aan Soembastraat 83 in Den Helder. Openingstijden en overige informatie is te vinden op de website van Hortus Overzee.

De tuinen van Hortus Overzee vormden vorig jaar het podium van de veertiende editie van de Japanse dag in Den Helder. Burgemeester Jan de Boer en de Japanse ambassadeur kwamen langs en waren getuige van de vele verrassingen en onthullingen in de Japanse tuin.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button