Den HelderUitgaan

Kunstlezing over schilderes Sofonisba Anguissola in School 7

Advertentie:

Den Helder – De Italiaanse schilderes Sofonisba Anguissola maakte in haar lange leven vele portretten. Als innovatieve portretkunstenaar tijdens de Italiaanse renaissance was zij daarom één van de eerste wereldberoemde vrouwelijke kunstschilders. KopGroep Bibliotheken en Wouter Maas van Bureau Boeiend organiseren 17 mei om 19:30 uur in School 7 een kunstlezing over de kunstenares.

Het is niet bekend wanneer Sofonisba Anguissola precies geboren is, maar het zal rond 1532 zijn geweest. Ze overleed bijna een eeuw later in 1625. In haar lange leven woonde zij op meerdere plekken in Italië en in Madrid, waar zij als hofdame van de koningin portretten van de koninklijke familie maakte, waaronder een streng portret van koning Filips II. In deze lezing neemt de spreker de luisteraars mee op een reis langs het omvangrijke oeuvre van de kunstenares. Ook plaatst hij haar werk in het bredere perspectief van het genre van de portretschilderkunst en van het vak van schilderes in de zestiende eeuw.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button