112Hollands Kroon

Op heterdaad betrapte inbreker rent weg

Breezand – Een inbreker heeft in de nacht van donderdag tot vrijdag tevergeefs een poging tot inbraak gedaan in Breezand. Toen de bewoner de dader op heterdaad betrapte, zette hij het op een lopen.

“Terwijl de persoon een raam insloeg betrapte ik hem, deze persoon schrok en haalde ze linkerhand open en zette het op een lopen”, schrijft de bewoner op Facebook. Vervolgens is hij achter de dief aangegaan en heeft hij hem op de Koningsweg klemgereden. Daarna zijn de bewoner en de inbreker in een worsteling geraakt, waarbij de buitenlands sprekende inbreker mogelijk wat kneuzingen in het gezicht heeft opgelopen. “Helaas heeft hij zicht toch los weten te wrikken toen ik hem vast had en de politie belde”, valt verder te lezen in het bericht. Zij hebben de inbreker ook nog gezocht, zelfs met een speurhond, maar zonder het gewenste effect.

De bewoner zegt in zijn Facebook-bericht dat de dader tenger is, donker haar heeft en klein van postuur is. De man wordt tussen de 20 en 25 jaar geschat. “Mocht er morgen bij een bollenkweker in Breezand een persoon werken met verwonding aan ze linker hand en waarschijnlijk een wat gezwollen gezicht zou ik dat graag van u willen weten”, schrijft de bewoner verder op Facebook.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button