Hollands Kroon

Concept gevelinspiratieboek: Hippolytushoef en Den Oever

Advertentie:

Hippolytushoef/Den Oever – Hippolytushoef en Den Oever zijn de grootste dorpen op het voormalige eiland Wieringen. In beide centrumgebieden worden woningen afgewisseld door winkels, horeca en andere voorzieningen.

De sfeer en identiteit worden onder andere bepaald door de uitstraling van de gevels. Om het dorpshart van Hippolytushoef en Den Oever ook in de toekomst levendig en aantrekkelijk te houden heeft Hollands Kroon een voorstel voor de gevelinspiratieboeken vastgesteld. Met de hulp van stedenbouwkundigen heeft de gemeente gekeken hoe de gevels het karakter van deze dorpen kunnen benadrukken.

Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden worden aangemoedigd om hun mening over het voorstel te delen via denkmee.hollandskroon.nl of door deel te nemen aan één van de georganiseerde bijeenkomsten, waar ook rondwandelingen door één van de dorpen op het programma staan. Deze interactieve sessies zijn bedoelt om ideeën te verzamelen en in gesprek te gaan over de toekomstige uitstraling van de gevels in Hippolytushoef en Den Oever.

Historische waarden
Met deze stap hoopt de gemeente de basis te leggen voor een toekomst waarin de centra van Hippolytushoef en Den Oever niet alleen levendig en aantrekkelijk blijven, maar ook de historische en culturele waarden van het gebied weerspiegelen.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button