Sport

FC Den Helder moet zich richten op nacompetitie

Advertentie:

Den Helder – Een vervelende zondag voor de veldvoetballers van FC Den Helder. Het team verloor van Hollandia T met 2-1. Door dit verlies in Tuijtjehorn kon Always Forward kampioen worden. Het team van trainer Ben de Visser moet zich uitsluitend gaan richten op de nacompetitie

Er zijn weleens van die dagen dat het niet wil, en zondag was zo’n dag voor FC Den Helder. In het winderige Tuijtjehorn had de ploeg in de eerste helft wel het initiatief, zonder dat er opgelegde kansen werden gecreëerd. Tot aan de zestien meter liep het wel aardig, maar de voorzetten en steekballen waren allemaal veel te hard en onzorgvuldig. Het enige noemenswaardige feit was een afstandsschot van Tom van Zandwijk op de paal. Hollandia T stelde daar ook weinig tegenover, zodat de 0-0 ruststand op het scorebord verscheen.

In de tweede helft zakte het spelpeil bedenkelijk, Hollandia T begon het initiatief te nemen en nam rond de zestigste minuut de leiding. Dit schudde Den Helder enigszins wakker en kwam weer wat meer in de wedstrijd toen Wouter Philip een terecht gegeven strafschop binnenschoot. In plaats om daarna door te drukken liet de ploeg Hollandia T weer het spel maken en na knullig uitverdedigen werd het 2-1. Na een tweede gele kaart van Max Snippe was de wedstrijd wel gespeeld en miste Hollandia T zelfs nog een penalty.

Door dit resultaat is Always Forward kampioen geworden en zal Den Helder zich op de nacompetitie moeten richten. Om aanspraak te kunnen maken op promotie zal er wel uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button