Sport

Jeugdzeilen in een optimist bij Watersport Vereniging Amstelmeer

Advertentie:

Wieringen – Iedereen tussen de 8 en 15 jaar bent en in bezit is van zwemdiploma A kan bij Watersport Vereniging Amstelmeer (WVA) terecht om te leren zeilen in een optimist.

De WVA gaat vanaf mei weer zeillessen voor de jeugd geven. Zij regelen de boot en het zwemvest. Zeilen doen ze in een eenmansboot: de optimist. De WVA stelt deze voor beschikbaar, net als de andere benodigdheden zoals een zwemvest. Eerstejaars cursisten zeilen vooral in de havens van De Haukes aan het Amstelmeer.

Iedereen krijgt les van CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs, die lesgeven samen met zeilinstructeurs in opleiding. Verder zijn er vrijwillige begeleiders en begeleidsters. Er wordt geleerd hoe de optimist wordt opgetuigd, bediend en er wordt geleerd ergens heen te zeilen. Spelenderwijs leert de jeugd de benaming van de onderdelen aan boord. Ook leren ze hoe zij knopen en steken moeten leggen om iets vast te maken en wat de belangrijkste verkeersregels op het water zijn.

Locatie en tijden
Verzamelen gebeurt altijd bij Clubgebouw De Aak, De Haukes 2 1778 KO te Westerland. Er is zes keer op vrijdagavond les van 18.45 uur tot ongeveer 21.00 uur en twee keer op zondag. Op de zondagen worden er twee zeillessen achter elkaar gegeven. Omdat de weersomstandigheden nog niet bekend zijn wordt er contact via de app over de inhoud van de lessen gehouden.

Voor meer informatie of inschrijven kunnen personen naar de website gaan of contact opnemen met Jos Halsema, commissaris opleidingen WVA. Jos is bereikbaar via mailadres opleidingenwva@gmail.com.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button