Hollands Kroon

Gemeente: Verkeersremmers Westerland zijn wel veilig

Hollands Kroon – De gemeente heeft gereageerd op de vele reacties die op social media waren geplaatst in verband met het plaatsen van enkele chicanes op de Koningsweg en Poelweg. Vrijwel alle reacties waren behoorlijk negatief. Er zouden nietsnutten bij de gemeente werken, het mag allemaal wat kosten en het zou nu nog veel onveiliger zijn voor fietsers.

“Op advies van de politie, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond is bewust voor deze opstelling gekozen”, aldus laat de gemeente in een reactie weten.

Niet veilig
Op de website van de gemeente staat verder te lezen dat ook al lijkt het misschien veilig om met de fiets achter de objecten langs te fietsen, dit is het zeker niet. Als voorbeeld: een fietser en een automobilist passeren tegelijk de chicane. Na de chicane gaat de auto weer naar rechts. Op dat moment zit de fietser in de dode hoek van de automobilist. Dit kan voor hele gevaarlijke situaties zorgen. Om deze reden gaat ook de fietser door de chicane. Op die manier is de fietser altijd in het zicht van de automobilist. Deze manier is al op meerdere locaties in Nederland toegepast en daar zijn goede ervaringen mee. De opstelling is ook met opzet zo krap gemaakt, zodat een automobilist direct ziet dat het onmogelijk is om een fietser in de chicane te passeren. De remmende werking is op deze manier het grootst en de situatie voor de fietser het veiligst.”

Met de bewoners van Westerland wordt nog verder bekeken voor oplossingen om de sluiproute minder aantrekkelijk te maken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button