Den Helder

Het Reddingmuseum opent weer haar deuren!

Den Helder – Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is zeer verheugd en opent vanaf maandag 1 juni haar deuren weer voor het publiek. Het museum is ruim twee maanden dicht geweest door de maatregelen van de regering tegen het coronavirus. Een moeilijke tijd voor het Reddingmuseum, dat in deze periode geen opbrengsten had. Met de opening op 1 juni hoopt het museum weer vele bezoekers te kunnen ontvangen.

Het Reddingmuseum doet haar uiterste best om een veilig en ontspannen bezoek te realiseren voor haar bezoekers. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid, de Museumvereniging en de adviezen van het RIVM. Dit betekent onder andere dat het museum gaat werken met een vaste looproute en starttijden per bezoeker, ook wel tijdsloten genoemd. Deze tijdsloten kunnen gereserveerd worden door een online ticket te kopen via de website www.reddingmuseum.nl. Hiermee kan het museum de anderhalve meter afstand garanderen.

Ook worden er maatregelen genomen om de hygiëne te waarborgen in het museum. Zo dienen bezoekers bij aankomst hun handen te reinigen met de daarvoor beschikbaar gestelde desinfecterende zeep. Bepaalde delen van het museum worden regelmatig extra schoongemaakt.

Tijdsloten reserveren
Het reserveren van tijdsloten geldt ook voor Museumjaarkaarthouders en mensen met een KNRM donateurspas of combikaart. Zij kunnen tijdens het reserveren van een tijdslot aangeven welke pas zij hebben. Reeds eerder gekochte combikaarten met het Marinemuseum blijven dus geldig.

In de maand juni kunnen gezinnen profiteren van een speciale actie voor de gezinskaart. Deze wordt tegen een gereduceerd tarief aangeboden van €25,-. De gezinskaart is voor ouders met minderjarige kinderen, met maximaal vijf personen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button