Den Helder

Recreatief zwemmen weer mogelijk

Den Helder – Met ingang van heden kunnen gegadigden reserveren voor recreatief zwemmen. Een verkoelende duik of glijden van de glijbaan behoren dan weer tot de mogelijkheden. Wel is er een maximaal aantal personen wat tegelijk aanwezig mag zijn. Personeel en management van Aquacentrum Den Helder zijn blij dat ze vanaf Pinksteren weer publiek mogen ontvangen voor recreatief zwemmen. Voorlopig zal het zwembad in de ochtend alleen haar deuren openen voor gezinnen en in de middag voor de jeugd.

De komende dagen staan in het teken van voorbereiding. “De afgelopen weken zijn we al gestart met zwemlessen aan maximaal zes kinderen”, laat Hoofd Zwemzaken Bas Habets weten. “Nu er grotere groepen mogen komen (maximaal 40 bezoekers) geeft dit weer een nieuwe vorm van voorbereiding en aanpassingen. Zo wordt wachten bij de glijbaan anders als normaal. Beneden wachten tot je voorganger uit de glijbaan komt is dan nodig. Bubbelbaden, infrarood- en stoomcabines blijven gesloten en ook douchen is niet mogelijk.”

Bassins en ligweide beperkt
Omdat Aquacentrum Den Helder nog druk bezig is met groot onderhoud zijn niet alle bassins beschikbaar. De ligweide is toegankelijk voor bezoekers. Om daar de 1,5 meter regel goed te waarborgen krijgen bezoekers een aangewezen plek.

Er wordt veel extra personeel ingezet om alles in goede banen te leiden en schoon te houden. Toiletten zijn beperkt toegankelijk en worden na elk gebruik gedesinfecteerd. Om de schoonmaak en desinfectie binnen de perken te houden kunnen bezoekers geen gebruik maken van kluisjes. Bezoekers worden verzocht om waardevolle spullen thuis te laten. In verband met hygiëne worden geen zwembandjes verhuurd. Kopen is wel mogelijk. Helaas mogen er geen opblaas artikelen meegenomen worden. Dit om de ruimte zoveel mogelijk te benutten voor zwemmers.

Restaurant
Het restaurant is geopend voor bezoekers. Op eerste Pinksterdag zal dit op basis van take a way zijn. Dit houdt in dat na het verlaten van het zwembad de bestelling meegenomen kan worden. Vanaf 2e Pinksterdag mogen consumpties worden genuttigd op het terras nabij het zwembad en ligweide. Kijk voor alle richtlijnen met betrekking tot het recreatief zwemmen kijk op: www.aquacentrumdenhelder.nl.

Bel voor reserveringen: 0223-62 82 44 – Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 – Zaterdag tussen 17.00 en 18.00 – Zondag tussen 09.00-11.00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button