Verkeersremmende maatregelen niet goed ontvangen

Westerland – De gemeente Hollands Kroon heeft op de Koningsweg en Poelweg woensdag verkeersremmende maatregelen aangebracht. De reacties op deze maatregelen zijn niet mis. Zo zou het levensgevaarlijk zijn om de fietsers om de heuvels te laten rijden.

De bewoners die een actiecomité onder de naam ‘Victor Veilig Westerland’ hebben opgericht zijn al jaren bezig om Westerland veiliger te maken. De verkeersintensiteit neemt behoorlijk toe en er wordt te hard gereden. Bij de maatregelen die nu zijn genomen moeten de fietsers om de heuvels heen en komen zij op de rijbaan van het autoverkeer. Hierdoor zou de snelheid er uit worden gehaald.

De nu genomen maatregelen hebben echter niet hun voorkeur. “Hier gaan ongelukken gebeuren, zet de ambulance alvast maar klaar, aanfluiting en een drama dit”, zijn veel gehoorde reacties op social media. De gemeente gaat nu eerst kijken hoe dit uitpakt. Mocht het niet voldoende zijn, dan gaat men, samen met het actiecomité, weer verder kijken of er eventuele verdere aanpassingen moeten komen.

Mobiele versie afsluiten