Hollands Kroon

Bijdrage uit Windfonds Windpark Wieringermeer voor 15 projecten

Adverentie

Hollands Kroon – In totaal hebben vijftien organisaties uit Hollands Kroon een bijdrage toegekend gekregen van het Windfonds, zo is deze week bekendgemaakt. Het Windfonds is opgericht door initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer om lokale initiatieven te ondersteunen en stimuleren. Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst van het windpark gestort in dit fonds. In het jaar 2020 is een budget van zo’n € 75.000,- euro beschikbaar gesteld.

37 verenigingen en andere lokale initiatieven hadden een aanvraag ingediend. Op basis van een aantal wegingsfactoren zijn vijftien initiatieven geselecteerd voor financiële ondersteuning. Het bestuur was onder de indruk van het aantal aanvragen, de inhoud en de kwaliteit. De 37 verenigingen en lokale initiatieven hebben voor een bedrag van ruim €263.000,- aanvragen ingediend, terwijl het bestuur van het Windfonds zo’n € 75.000,- te besteden heeft.

De aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal wegingsfactoren, waaronder de doelstellingen van het Windfonds, het aantal mensen dat profiteert van het initiatief, duurzaamheid, financiële haalbaarheid, zichtbaarheid en een match met het thema verbinding. Zo scoorde elke aanvraag een aantal punten, op basis waarvan een bedrag is toegekend.

Nieuwe kansen volgend jaar
Onder meer Meerpeen Magazine, Stichting Varend Erfgoed Kolhorn, Muziekvereniging Creona en Stichting IJsclub Wieringermeer ontvangen een bijdrage. Een totaal overzicht van de aanvragen die zijn toegekend is te vinden op de website van Windpark Wieringermeer (www.windparkwieringermeer.nl). De aanvragers zijn inmiddels geïnformeerd, net als de aanvragers die helaas niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Volgend jaar wordt het Windfonds opnieuw opengesteld.

Aanvragers worden dan ook aangemoedigd om dan opnieuw een voorstel in te dienen. Meer informatie hierover is te zien op de website en Facebookpagina van Windpark Wieringermeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button