Den HelderPolitiek

Gemeente Den Helder: Nog geen overeenkomst met firma Tuin over ontwikkelen de Kleine Werf

Adverentie

Den Helder – Er zijn volgens de gemeente nog helemaal geen afspraken gemaakt met aannemingsbedrijf A. Tuin voor de ontwikkeling van horecaplein de Kleine Werf. Directeur Kees Jan Tuin zei recentelijk nog dat als de plannen uiteindelijk niet doorgaan hij de gemeente een rekening zal sturen omdat zijn bedrijf al behoorlijk veel tijd en geld heeft geïnvesteerd. Volgens Tuin is hij al zes jaar in gesprek met de gemeente over de plannen, maar van concrete afspraken of gunning blijkt nog helemaal geen sprake te zijn.

“Er worden inderdaad gesprekken gevoerd tussen de firma Tuin en Zeestad maar dat leidt op zichzelf nog niet tot een overeenkomst en vanzelfsprekend is dus ook nog geen keuze gemaakt”, zo valt te lezen in een reactie van het college op politieke vragen van de Stadspartij. Volgens het bestuur zal Zeestad marktconform werken. Andere geïnteresseerde partijen zouden dus nog in aanmerking kunnen komen om de ontwikkeling van het project te leiden.

Tijdens de laatste raadsvergadering drukte de raad op de pauzeknop: De ontwikkelingen moeten worden stilgelegd tot de effecten van de coronacrisis zijn onderzocht. Dit onderzoek moet in september 2022 zijn afgerond. De Kleine Werf zou in 2025 haar deuren moeten openen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button