Hollands KroonJeugdVideo

Kinderen verbouwen eigen groente (video)

Hippolytushoef – Kinderen uit de hoogste groepen van basisschool De Kei uit Hippolytushoef hebben het initiatief genomen om een moestuin te gaan beginnen. Op het schoolplein aan de Irisstraat zijn op verschillende plaatsen kleine tuintjes aangelegd waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven in de grond.

Spinazie, broccoli, mais, tomaten en paprika, dat zijn enkele van de producten die worden verbouwd. En de kinderen hebben er zin in. Elke pauze wordt benut om te wieden en planten. Volgens leerkracht Dorien van Bekkum zijn de kinderen erg geïnteresseerd in de natuur. Bijvoorbeeld hoe gaat het groeien van een zaadje naar een plant. Dit kunnen zij nu van nabij meemaken.

Van ouders en bedrijven krijgen zij ook veel medewerking. Zo zijn er al enkele sponsoren en heeft de familie Boersen, die een eigen website beheren, al tuingereedschap geschonken. “Wij kunnen altijd nog meer gebruiken en vooral naar een windscherm zijn we nog op zoek”, aldus Dorien. “We zijn uiteraard de ouders en vooral de sponsoren zeer dankbaar, want zonder hun wordt het allemaal erg moeilijk om dit te realiseren.”

Het is de bedoeling dat het project van de moestuintjes volgend jaar in het nieuwe schoolgebouw aan de Elft wordt voortgezet.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button