Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon vernieuwt en verwijdert veel verkeersborden

Advertentie:

Hollands Kroon – In de gemeente Hollands Kroon staan 8500 verkeersborden. De afgelopen tijd hebben verkeerskundigen onderzoek gedaan naar alle verkeersborden in de gemeente. Veel van de verkeersborden staan niet op de goede plaats of hebben geen functie meer. Deze borden worden de komende tijd verplaatst of verwijderd. Soms ontbreken er juist borden, deze worden alsnog geplaatst.

Alle verkeersborden in de gemeente zijn beoordeeld op kwaliteit. Veel borden blijken te oud of zijn beschadigd. Deze moeten worden vervangen. Dit gebeurt van 21 juni tot 31 december 2021. Tegelijkterijd worden alle vieze borden schoongemaakt. Nadat dit klaar is blijven er ongeveer 900 verkeersborden minder over.

Voor een aantal borden worden de komende tijd verkeersbesluiten genomen. Op officielebekendmakingen.nl is te zien of in eigen omgeving borden geplaatst of verwijderd worden waar een verkeersbesluit voor nodig is.

Duurzaam beplakte borden
Verkeersborden zijn beplakt met een gekleurde folie. Deze folie kan beschadigd en verkleurd raken, waardoor het verkeersbord niet goed afleesbaar is. Soms is de folie afgekeurd maar het bord nog wel te gebruiken. In dat geval wordt het bord beplakt met nieuwe folie. Zo hoeft de gemeente niks weg te gooien en gaan ze duurzaam met de borden om.
Uit onderzoek blijkt dat deze manier van werken het meest milieuvriendelijk is. Er wordt minder CO2 uitgestoot en water verspild vergeleken met materialen als bamboe of nieuw aluminium. Van alle borden die de gemeente Hollands Kroon vervangt en plaatst is de eis dat 95% op deze manier is behandeld. Dat komt neer op ongeveer 2300 duurzame borden.

Planning
Aannemer ‘POL Heteren bv’ voert het project uit. Zij zijn bezig van 21 juni tot 31 december 2021.
Het verschilt per gebied wanneer er iets van de werkzaamheden te merken is . Er wordt zo veel mogelijk gewerkt van grote naar kleine dorpen. De aannemer is per bord korte tijd bezig. Hierdoor verwachten we dat bewoners hier weinig tot geen last van hebben.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button