Hollands KroonKop van Noord-Holland

Nationale Balkon Beweegdag in Hollands Kroon

Adverentie

Kop van Noord-Holland – Niet slechts één dag, maar bijna een hele week. Dat is wat Team Sportservice doet met de Nationale Balkon Beweegdag. “We kunnen niet overal tegelijk zijn, maar we willen wel heel veel mensen laten genieten van een kwartiertje bewegen op het balkon”, verduidelijkt Marjolein Hagen de keuze voor meerdere dagen.

De officiële datum van de nationale dag is vrijdag 4 juni, de buurtsportcoaches beginnen al op maandag 31 mei.

Op zeven plekken in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen gaan Team Sportservice op pad met stereo en oefeningen. “We gaan met ouderen bewegen bij zes woonzorggroepen en bij Piet Mondriaan in Schagen. Bij de woonzorggroepen bewegen we in principe alleen met de bewoners van de groepen. Bij Piet Mondriaan is het openbaar voor iedereen. Maar we moeten natuurlijk wel ervoor waken dat niet te veel mensen op de locatie afkomen. Nog steeds met het oog op corona. Dus de balkongym is vooral bedoeld voor de inwoners van de flat.”

In de gemeente Schagen is op de Nationale Balkon Beweegdag sportwethouder Joke Kruit te gast. Zij doet een sportieve duit in het zakje en beweegt mee met de bewoners van Piet Mondriaan. Nota bene onder de begeleidende muziek van een draaiorgel.

Zorgoutlet geeft advies op maat
Ook is Zorgoutlet de Betue uit Anna Paulowna te gast op twee locaties. Paul de Betuë laat bij Piet Mondriaan en de Kapellehof in Den Oever verschillende speciale fietsen zien, zoals duofietsen en vierwielers. Bewoners kunnen deze uitproberen en de specialist geeft advies op maat.

Balkon bewegen is maandag in Warmenhuizen (10.30 uur) en bij Magnushof in Schagen (15.00 uur). Dinsdag zijn de buurtsportcoaches van Team Sportservice te vinden in Wieringerwerf (10.00 uur) en Nieuwe Niedorp (14.30 uur), donderdag met de smoothiebiks in ’t Zand (10.30 uur) en Den Oever (14.30 uur) en vrijdag beweegt Joke Kruit mee bij Piet Mondriaan in Schagen (11.00 uur).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button