Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Rondje Cultuur Huisduinen 2022

Adverentie

Den Helder – Het Rondje Cultuur Huisduinen zal zondag 12 juni aanstaande van 11.00 uur tot 17.00 uur voor de achtste keer plaatsvinden. De kunstenaars laten daar hun kunstwerken weer tentoonstellen. Het rondje bestaat uit 32-tal locaties waar men kennis kan maken met alles wat Den Helder, en Huisduinen in het bijzonder, te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast wordt er op diverse locaties gemusiceerd.

De start is om 10.30 uur met de openingshandeling van de expositie van de heer Frans Hendriks in het Dorpshuis, door de burgemeester van Den Helder, de heer Jan de Boer. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn de verschillende locaties met schilderijen en beeldende kunst opengesteld. De expositie in het Dorpshuis is van Frans Hendriks, dit zijn tekeningen en schilderijen van onder andere bijzondere auto’s. In het Huisduiner kerkje is een doorlopende presentatie van Anneke Dol en Piet van Doesburg met als thema ”Ik gebruik mijn pen”. Zoals in voorgaande jaren is het paddenstoelhuisje aan de Zeeweg wederom ingericht als dichtershuisje.

Tot slot is er nog een historische rondleiding door het dorp onder leiding van de heer Ambriola. Alle deelnemers hebben weer taarten gebakt voor een lekker bakje koffie en/of thee met gebak in de tuin van Karin van de Wal. Een zondag om lekker te genieten van de kust en tuinen van het mooie Huisduinen. De passe-partouts zijn gratis af te halen op een 3-tal adressen: Tuintjesweg 4, Duinweg 47 en in het Dorpshuis. Een vrijwillige bijdrage bestemd ter verfraaiing van het dorp wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie op www.rondjecultuurhuisduinen.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button