SportVideo

Eindelijk weer ODP toernooi bij Zeemacht (video)

Adverentie

Den Helder – Het heeft drie jaar geduurd voordat het traditionele ODP toernooi bij Zeemacht weer georganiseerd kon worden. Het is dan altijd weer de vraag of de teams terugkomen, maar op Eerste Pinksterdag waren er gelukkig genoeg teams voor een nieuwe editie.

Jan Waart organiseert jaarlijks het ODP toernooi en is erg tevreden dat het toernooi gehouden kan worden: “We hebben het vorig jaar op het laatste moment nog geprobeerd te regelen, maar dat lukte niet”. Dat kwam omdat er toen te weinig deelnemers waren. Dit jaar waren er 20 deelnemende teams en kon het toernooi eindelijk doorgaan, ook al is het de helft minder dan de voorgaande jaren.

Het toernooi is heel vrijblijvend. “We hebben geen scheidsrechters, het is een beetje het oude straatvoetbal”, aldus Waart. Een aantal deelnemende teams komt jaarlijks terug en doet soms zelfs al 20 jaar mee. Een deelnemer die dit jaar voor het eerst meedoet, is positief gestemd over het toernooi: “Het is voetballen zonder dat het ingewikkeld is, gewoon voor het plezier”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button